Haber

Bursa Yıldırım’dan afet bölgelerine yakın mercek

BURSA (İGFA) –Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremden en çok zarar gören Malatya’da yürütülen yardım çalışmalarını inceledi.

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile birlikte çadırkentte kalan depremzedeleri ziyaret eden Önder Oktay Yılmaz, Yıldırım’ın çocuklarının depremzedelerin kardeşleri için hazırladığı oyuncakları dağıtırken, gençlere üniversite hazırlık seti hediye etti. üniversite sınavlarına hazırlananlar.

RAMAZANDAN ÖNCE TAMAMLANACAK

Yıldırım Belediyesi’nin Yeşilyurt’ta kurmaya devam ettiği konteyner kentte de incelemelerde bulunan Önder Yılmaz, “Ülke olarak yüzyılın en büyük felaketlerinden birini yaşadık. İnsanlarımızı kaybettik, şehirlerimiz yıkıldı. Bu felaketin ilk gününden itibaren bölgede yaşayan halkımızın yaralarını sarmak, dertlerine derman olmak için var gücümüzle seferber olduk. Depremin üzerinden bir aydan fazla zaman geçti. Bu süreçte bedenimiz Bursa’da ise kalbimiz ve aklımız hep burada oldu. Yeşilyurt’ta kuracağımız 300 konteyner ve ortak kullanım merkezlerinden oluşacak konteyner şehrimizde kurulumlar tüm hızıyla devam ediyor. Bugün 102 prestijli konteynerin kurulumunu tamamladık. 300 konteynerlik şehrin ilk etabını ramazan ayı başlamadan önce tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Malatya’nın ardından Gaziantep’in İslahiye ilçesine giden Önder Yılmaz, buradaki süreksiz yaşam alanında incelemelerde bulunarak depremzedelerle birlikte merkeze geldi. Sarsıntılı bölgelerde hayatı normale döndürmek ve acıyı dindirmek için çalıştıklarını belirten Yılmaz, “Şüphesiz büyük bir yıkım ve acı yaşadık. Ancak bu felaketin ardından millet olarak, ümmet olarak dünyaya örnek bir dayanışma ve yardımlaşma sergiledik. Buradaki halkımızın talepleri doğrultusunda 4-6 yaş grubu için 4 adet prefabrik cami ve 2 adet Kur’an kursu yapacağız.” Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz buradan Hatay’ın Hassa ilçesine giderek heyetinin devam ettiği konteyner kentte incelemelerde bulunacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu