Haber

Meslek liseleri depremzede öğrenciler için konteyner derslik üretmeye başladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından ülke çapında başlatılan yardım seferberliği kapsamında mesleki ve teknik liselerin depremzede öğrenciler için 1200 adet konteyner derslik üretmeye başladığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş’ta depremin yaralarını sarmak amacıyla battaniyeden uyku tulumuna, sobadan hijyen ekipmanlarına kadar birçok eser üreten meslek liseleri bu kez üretime başladı. konteyner sınıfları.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Özer, meslek liselerindeki öğretmen ve öğrencilerin depremden etkilenen okullarda eğitim gören öğrencilerin eğitimle buluşmasını sağlamak amacıyla konteyner derslik ürettiklerine dikkat çekti.

Üretimlerin Konya, Gaziantep, Bursa, Antalya, Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin’deki 12 mesleki ve teknik Anadolu lisesinde gerçekleştirileceğini belirten Özer, şöyle devam etti:

“Kendi elektrik ihtiyacını karşılayabilecek güneş enerjisi santrali ile 1200 adet konteyner sınıfının üretimine başlandı. Bu konteyner sınıflarından 348 adedi ilk etapta bütçelendi ve konteyner sınıflarının üretim süreci başladı. Konteyner üretim kapasitesi günde 20 ile 25 arasında olup, bunlardan 138 adet konteyner sınıfı depremden etkilenen 10 sınıfa sevk edilmiştir.210 adet konteyner sınıfının üretim süreci devam etmektedir.”

Bölgeye 130 seyyar tuvalet gönderildi

Meslek liselerinin portatif tuvalet üretimi de yaptığına işaret eden Özer, mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarında üretilip montajı yapılan 130 adet seyyar tuvaletin tırlara yüklenerek deprem bölgesindeki illere gönderildiğini belirtti.

Gaziantep Şehitkamil Şehit Serdal Şakir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 300 konteyner derslik hedefiyle üretime başladığını belirten Özer, şu bilgileri verdi:

“Bursa Kestel Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 200, Konya Kılıçarslan BİST Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Konya Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 150’şer konteyner sınıfı, Antalya Kepez Şehit Özcan Şenol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 150 konteyner Ankara Sincan Fatih MTAL, Şişli Zincirlikuyu İSOV MTAL, Üsküdar Haydarpaşa MTAL ve İzmir Ödemiş MTAL 50’şer adet, Mersin Toroslar Atatürk MTAL ve Mersin Akdeniz Mersin MTAL 25’er adet konteyner sınıfı üretecek.”

“Afette kardeşlerinin her ihtiyacını karşıladı”

Meslek liselerinin Kovid-19 salgını sürecinde maskeden dezenfektana, solunum cihazından tek kullanımlık önlüğe kadar toplumun ihtiyacı olan ürünleri üreterek önemli çalışmalara imza attığını hatırlatan Özer, şöyle konuştu:

“İşte o ‘karanlık gün dostu’ meslek liseleri artık Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem merkezli deprem felaketinde depremzedeler için ihtiyaç duyulan battaniyeden uyku tulumuna, sobadan hijyen malzemelerine kadar çok sayıda eseri üretiyor. Meslek liselerimiz bir arada. depremden etkilenen okullarda okuyan öğrencileri için seyyar tuvaletlerle ‘Afet bölgesinde ‘her koşulda eğitime devam’ ilkesiyle 1476 noktada farklı kademelerde eğitimlerimize devam ediyoruz.

Eğitim ortamlarını daha rahat hale getirmek için 8 ilde 12 meslek lisesinde konteyner derslik üretimlerimize devam ediyoruz. Bu süreçte eğitim ailemiz bir araya gelerek afetzede kardeşlerimizin her türlü ihtiyacını karşıladı. Depremzede öğrencilerin eğitimi için emek veren meslek lisesi öğretmen, öğrenci ve idarecilerine de teşekkür ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu